Chokladbollsrulltårta
Receptet på chokladbollstårtan inspirerat av Fredriks fika 🙌
Chokladbollsrulltårta, 16 bitar
Chokladbolls fyllning
:
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
8 dl havregryn
0,5 dl starkt kaffe eller espresso
(Jag la till en liten nypa salt)
Havre/kokosbolls fyllning:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
5 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
2 dl kokosflingor (jag bytte ut kokos mot 2dl havregryn istället)
0,5 dl mjölk
Gör så här:
1. Använd två olika bunkar. Vispa ihop smör och socker, en till chokladboll och en till havre/kokosboll.
2. Lägg i resten av ingredienserna i vadera bunke och arbeta ihop tills allt är riktigt blandat.
3. Kavla ut chokladbollsfyllningen mellan två bakplåtspapper till en rektangel på cirka 30×30 cm. Gör likadant med havre och koksfyllningen.
4. Lägg havre och kokosfyllningen ovanpå chokladbollsdegen och rulla ihop till en rulltårta. Börja med att vika in långsidan riktigt så att du får med snurren. Använd bakplåtspapperet som hjälp när du rullar.
5. Lägg rullen i kylen 1-2 timmar tills den är riktigt kall.
6. Häll pärlsocker på en bricka och rulla hela ovansidan på din chokladbollstårta.
7. Dela i lagom bitar 😍👌

